150 גרם חלבון ביום - לנועה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/05/2002 | 11:57 | מאת: רון

נועה שלום רב, מכיוון שאני עוסק בפעילות ספורטיבית ומתאמן בחדר כושר עלי לצרוך כ-150 גר חלבון ביום (למטרת גדילה). האם יש לך המלצה איך לספק כזאת כמות לגוף מבלי לאכול יותר מדי שומן רווי וכולסטרול? האם ידוע לך אם כדאי להשתמש באבקות הפרוטאינים? אני מעדיף כמובן להמנע מהאבקות אם ניתן לספק את הכמות מאוכל, אבל להגיע ל-150 גרם חלבון ביום נראה מאוד קשה. תודה מראש, רון.

רון שלום! כבר המלצתי לך, רק לפני שבועיים..., לפנות בנושא זה לדיאטנית המתמחה בתזונת ספורט. כל הדגשים בהם אתה מעוניין ניתנים לפיתרון אך יש מקום לבניית תוכנית אישית ולא לייעוץ "מקוון" במקרה זה. אפשר להגיע ל- 150 גר' חלבון באמצעות מזון. קשה הוא מושג יחסי. לא לכולם יהיה קשה. יש כאלה שאוכלים כמויות כאלו מבלי להיות מודעים לכך. לשימוש באבקות יש יתרונות אך יש לבחון זאת תוך התייחסות אישית. אם אפשר לשאול, פנית לייעוץ כפי שהמלצתי או שהתעוררה איזו בעיה? נועה

13/05/2002 | 20:13 | מאת: רון

שלום נועה, לא פניתי עדיין ליעוץ מכיוון שלא ידעתי למי לפנות. האם תוכלי להמליץ לי על דיאטן/נית המתמחים בתחום זה? האם אוכל להגיע אליהם דרך מכבי? תודה, רון.

מנהלי פורום תזונה קלינית