קלוריות, סובין, סקס ועוד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/01/2002 | 11:46 | מאת: ענת

שלום!!1 אני 169 ושוקלת כ- 56 ק"ג. אני מעוניינת לרדת כ- 5-6 ק"ג. מהו מספר הקלוריות שעליי לצרוך ביום? מהו חשיבות הסובין לדיאטה? מה עדיף לחמניה מקמח מלא או פתיתי אורז? ושאלה מביכה- כמה קלוריות שורפים במשך שעה של סקס? (בערך....) תודה ענת נ"ב שמעתי שמי שמתעמלת באופן קבוע קל לה יותר בלידה האם זה נכון?

20/01/2002 | 14:24 | מאת: adi

ענת היי, משקלך גם כך מתחת לתקין. עדי

20/01/2002 | 16:26 | מאת: ענת

אבקש התייחסות בכל זאת לשאלותיי , תודה

20/01/2002 | 16:45 | מאת: שושי

1. חד משמעית: את לא צריכה לרדת במשקל, ולא תקבלי תשובה אחרת מדיאטנית. בכל מקרה, מספר הקלוריות שעליך לצרוך תלוי במבנה גופך, כמה פעילות גופנית את עושה ועוד. 2. סובין מכיל סיבים תזונתיים שמסייעים לעיכול תקין. 3. לחמניה מקמח מלא ופריכיות אורז הן פחמימות, הלחמניה מכילה הרבה יותר קלוריות כמובן. 4. פעילות גופנית מומלצת בכל שלב, גם בהריון. 5. לגבי הסקס... לא יודעת :)

21/01/2002 | 08:27 | מאת: ענת

שושי היי, זהו אמנם משקלי וגובהי, אבל יש לי כרס קטנה שאותה הייתי מעוניינת להוריד. בנוסף, כשאני יושבת יש לי מעין "צמיג" אמנם קטן אבל מציק, לכן זה לא ממש שחור לבן שאם גובהי הוא כזה ומשקלי הוא כזה אז הכול בסדר. חיצונית אני מרגישה שעליי להוריד. מה עושים?

ענת שלום! קראתי את שאלתך ואת הדיון שהיא עוררה. אני מסכימה עם כולם ומזהירה אותך - את נמצאת במשקל שהוא בגבול התחתון של טווח הבריאות. אם הבעיה שמטרידה אותך היא מבנה גופך, את יכולה לקרוא את תשובתי לשאלה לגבי "כרס קטנה" או להפנות שאלה מסודרת לפורום העוסק בפעילות גופנית. ולשאר השאלות: סובין תורם סיבים תזונתיים לתפריט. ניתן להוסיף סיבים גם בדרכים אחרות. דנה ויינר כתבה תשובה מפורטת ביותר לנושא זה. לחמניה מקמח מלא ופתיתי אורז הם פריטי מזון המכילים בעיקר פחמימות. בקמח המלא יש סיבים תזונתיים שמקורם בסובין החיטה. בפתיתי אורז כמעט ואין סיבים. מי מהם עדיף? תלוי- אם המטרה היא להוסיף סיבים - הלחמניה עדיפה. גם את השאלה השלישית אני מציעה שתפני לפורום פעילות גופנית... נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית