אורז מלא

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/11/2007 | 13:40 | מאת: א.

שלום רב, בעקבות דברים שקראתי בזכותו של אורז מלא ועדיפותו, כביכול, על פני אורז רגיל, קניתי אורז מלא כמה פעמים. לצערי, בכל המקרים הוא היה מלא לכלוך, עד כדי כך שבני ביתי מסרבים להכניסו אלינו הבייתה. שאלתי היא האם לא קיים אורז מלא שאיננו מלוכלך? ושאלה נלווית: האם אורז מלא לכלוך יכול להיחשב באמת וברצינות כמזון בריא, או כעדיף על פני רגיל? ברצוני להדגיש שזוהי שאלה רצינית, גם אם היא עשויה בטעות להיראות צינית, מה שהיא לא. תודה. א.

לקריאה נוספת והעמקה
08/11/2007 | 14:00 | מאת: דנה ויינר

שלום, איני יודעת איפה את קונה את האורז המלא, אך זה הנמכר בכל סופרים אינו מכיל לכלוך, לא לפחות שאני שמתי לב אליו. כמו כן רצוי לבצע השריה במים פושרים ולסנן לפני בישול. בברכה, דנה

09/11/2007 | 10:18 | מאת: א.

דנה שלום, מה לעשות, אבל אני דווקא כן שמתי לב לעובדה המצערת שהאורז המלא הינו מלא לכלוך (בעיקר חול). אני קונה אותו בסופרים מכובדים ביותר (ולעיתים גם בחנות טבע מובחרת ומשוכללת היותר). אני אכן השריתי וגם, כמובן, סיננתי אותו, אך ללא הועיל. חלק מהלכלוך יצא, אך חלק אחר נותר, בכמות מספקת כדי שאיאלץ, לצערי הרב, לפסול את השימוש בו (אלא אם כן היה מדובר במשפחה מזוכיסטית המעדיפה לאכול אותו משום שמיוחסות לו סגולות בריאותיות על אף הלכלוך). אני רוצה מאוד להשתמש באורז מלא, אך איך אוכל לעשות זאת לאור העובדות החד-משמעיות אותן ציינתי לעיל, לאחר ניסיונות וחוויות אחדים? האם תוכלי להציע לי רעיון מעשי בנושא? שבת שלום ורק בריאות. א.

מנהלי פורום תזונה קלינית