שיבולת שועל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/11/2007 | 16:42 | מאת: חיים

שלום דנה האם קואקר דק(מהיר) איננו קוואקר מלא? ואם אני אוכל קוואקר דק עם סובין קוואקר, זה כאילו אכלתי קווקר מלא? חיים תודה

לקריאה נוספת והעמקה
07/11/2007 | 17:32 | מאת: דנה ויינר

שלום חיים, אני לא יודעת מה זה קווקר דק. קוואקר זהו שם אחר לשבולת שועל, ההבדל הוא במידת הטחינה, זה הכל. סובין קוואקר הוא רק הקליפה של שבולת השועל ולא כל הדגן עצמו ולכן מדובר רק בסיבים תזונתיים בלי שאר מרכיבי הדגן. בכל מקרה אפשר לאכול את שניה באותה מידה, התרומה התזונתית תהא זהה. בברכה, דנה

12/11/2007 | 09:37 | מאת: אלי

דנה שלום, אבקש הבהרתך לגבי סובין שיבולת שועל., מאחר שכתבת שמדובר רק בסיבים תזונתיים בלי שאר מרכיבי הדגן. האם כוונתך לומר שערכם קטן? אני שואל זאת משום שאני נוהג לשים סובין שיבולת שועל במרק, עפ"י המלצה שקיבלתי בזמנו מנטורופתית (בפגישה פנים אל פנים, ברפואה משלימה של קו"ח). עוד עליי לציין שאני גם אוכל כ-5 פרוסות לחם ביום ודגנים אחרים. תודה. אלי

מנהלי פורום תזונה קלינית