סידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/01/2002 | 15:38 | מאת: אנני

שלום, אני בת 21 ולא אוכלת מוצרי חלב פרט לגבינות עיזים ויוגורט ביו. רציתי לשאול מאילו מקורות אני יכולה לקבל סידן בכמות מספיקה? בינתיים אני אוכלת שקדים וטחינה. תודה רבה.

20/01/2002 | 19:48 | מאת: דנה ויינר

אנני, שלום, בחורה בגילך אמורה לצרוך כ - 1200 מ"ג סידן ביום. יש באפשרותך להגיע למחצית מן הכמות ע"י אכילה של יוגורט ביו המועשר בסידן ובגבינות עיזים. את היתר אפשר לקבל ממזונות כגון : סרדינים, פירות יבשים, אגוזים ושקדים, כרוב , ברוקולי, ואפשר גם להוסיף שומשום טחון למאכלים שונים, טחינה , מוצרי טופו מועשרים בסידן, חלב סויה. בירקות ירוקים רבים יש סידן, אך זמינותו נמוכה. במידה ותפריטך אינו מספק די סידן, יש לשקול נטילת סידן בכדורים תוך התייעצות עם רופא ודיאטנית. דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית