שומן רווי באגוזים - לנועה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/05/2002 | 11:06 | מאת: רון

נועה שלום, מפרסמים שאגוזי קליפורניה מורידים כולסטרול. 1. האם אגוזי קליפורניה הם אגוזי מלך? 2. אגוזי מלך מכילים 11 גר שומן רווי ל-100 גר !!! אגוזי פקאן 7 גר'. זה נשמע לי המון. נדמה לי שבשוקולד יש כזאת כמות של שומן רווי. כאחד שמנסה להמנע משומן רווי וכולסטרול האם כדאי לאכול את האגוזים האלו? בקשר לשאלה קודמת שעדיין לא ענית עליה: האם 2 גביעי יוגורט יופלה עם 3% שומן זה הרבה (מבחינת שומן רווי וכולסטרול)? האם ליוגורט יש באמת יתרונות בריאותיים? אם כן אז אולי כדאי להעדיף גביעי יוגורט (אלו עם הפירות) על מעדן (כקינוח)? שוב תודה, רון.

רון שלום! א. אגוזי קליפורניה הם בהחלט אגוזי מלך. ב. אני לא יודעת מה המקור שלך. בטבלאות הרכב המזון של משרד הבריאות, כמות השומן הרווי, בשני סוגי האגוזים (מלך ופקאן) היא כ - 5 גר' ל - 100 גר'. בכמות סבירה (מנה של 8-7 יח', מנה 2-1 ביום), כל סוג של אגוז לא יגרום נזק. ג. כן, ליוגורט יש יתרונות בריאותיים הקשורים בעיקר בנוכחות חיידקים פרוביוטיים. 2 יופלה 3% זה 2 מנות שומן בבת אחת. הצעתי שתשלב מעדן 0% אחד ויופלה אחד. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית