תפו"א מתוגנים+לחם האם מסוכנים לבריאות?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/05/2002 | 07:44 | מאת: עזריאל

לאחרונה פורסם בעיתון ידיעות אחרונות על חוקרים שעשו מחקר מדעי בשוודיה וגילו שחימום יתר של פחממות גורם ליצירת חומר נוסף המהווה סיכון ברור בגרימת מחלות סרטן. האם המחקר האחאון ידוע לך? והאם לחם מסוכן גם? בתודה מראש עזריאל

עזריאל שלום! ידוע לי על המחקר המתקיים כעת בשוודיה. חשוב להבין כי מחקר זה טרם הסתיים וטרם פורסם בכתב עת מדעי. החוקרים חשבו כי יש לפרסם מסקנות ביניים ולכן פנו לעיתונות הפופולרית (דבר שאינו מקובל בד"כ...). לצערי, בגלל שהמחקר טרם פורסם, אין לי כל מידע נוסף ואין לי שום כלים להעריך אותו מבחינה מחקרית, מדעית ומקצועית. כיוון שכך, וודאי תבין שגם אין עדיין מקום להסיק כל מסקנות לגביו. בכל מקרה, טיגון תפוחי אדמה אינו אופן ההכנה הכי מומלץ ואם תרצה, עד לפרסום תוצאות המחקר, אתה יכול להחליט להפסיק לאכול צ'יפס. לא ייגרם לך כל נזק בריאותי בשל כך. נועה

07/05/2002 | 20:46 | מאת: נטע

או בכל הפחמימות ? כי אז בעצם אסור לאכול את כל סוגי הדגנים וכד'- כי הם פחמימות שצריך לבשל בחום ואי אפשר לאכול כך סתם את הגרגירים. אשמח לדע עוד פרטים על המחקר. אולי רפרנס אליו וכו' בתודה מראש נטע

מנהלי פורום תזונה קלינית