שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/05/2002 | 21:07 | מאת: נעמי

אני שוקלת 70 קילו. הבנתי לכל קילו צריך לצרוך 25 קלוריות. כלומר 1750 קלוריות כדי לשמור על המשקל. זאת אומרת שאם אוכל ביום 1000 קלוריות - אני אחסוך כל יום 750 קלוריות. ב-10 ימים אחסוך 7500 קלוריות - ורק אז ארד 1 קילו. האם זה נכון החישוב הנ"ל?

נעמי שלום! לא הבנת נכון. באותו דיון גם ציינתי שאסור לאכול פחות מ - 1200 קק"ל ביום. כאשר הגוף אינו מקבל די קלוריות, הוא במצב סטרס. במצב כזה, מאגר האנרגיה הזמין לו ביותר הוא רקמת השריר. פירוק רקמת שריר (במקום רקמת שומן), הוא מצב שאינו רצוי מבחינות רבות שכבר נדונו בהרחבה בעבר. "החיסכון" היומי האופטימלי הוא של 500 קק"ל. בשבועיים נחסכות 7000 קק"ל שהינן בעצם ירידה של 1 ק"ג (קרוב לוודאי ממאגר השומן). נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית