שומן רווי - לנועה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/05/2002 | 16:40 | מאת: רון

נועה שלום רב, לגלידות נסטלה יש מוצר שנראה כמו גלידה לכל דבר הנקרא: מעדן קפוא בטעם שוקו וניל המכיל: מים, סוכרים, מוצקי חלב, שומן צמחי, קקאו, חומרים מייצבים ומתחלבים וחומרי טעם וריח. הרכב תשונתי ל-100 גר': אנרגיה 130, חלבונים 3.8 שומנים 2.8 פחמימות 22.5 נתרן 83 וסידן 121. התקשרתי לשאול למה לא מופיעים נתונים לגבי שומן רווי וכולסטרול ותשובתם היתה שכאשר השומן מתחת ל-3 אין חובה לציין שומן רווי וכולסטרול כי הם זניחים. 1) האם באמת אין חובה והאם לדעתך כשהשומן מתחת ל-3 אין הרבה שומן רווי וכולסטרול? 2) מה עדיף מבחינת שומן רווי וכולסטרול: מעדן שוקו 3% או הגלידה הנ"ל ( אשר טעימה מאוד אגב)? בתודה מראש, רון.

רון שלום! אני מודה שאני לא זוכרת את כל התקנות לגבי סימון תזונתי אך זה נשמע לי הגיוני. בכל זאת תמיד תוכל למצוא חברות ש"מגדילות ראש", (וודאי כשזה נוגע למזונות הבריאות שלהן), שכן ייציינו פרטים אלה על האריזה. לגבי כולסטרול, הוא יהיה במוצר רק אם יש שומן מהחלב. נראה לי שבמוצקי חלב יש שומן. לגבי שומן רווי, הוא כנראה קיים בצורת חומצות שומן טרנס מהשומן הצמחי (המוצק), כמו שהסברתי לך לגבי המרגרינה. עדיין, אני מסכימה עם החברה, זוהי כמות זניחה, אם תקפיד לא לאכול כמויות מוגזמות ממוצר זה. לגבי ההשוואה שאתה מבקש - אני חושבת ששומן רווי שמקורו בחלב הפרה עדיף על שומן צמחי מוקשה. לכן אני הייתי הולכת על מעדן החלב. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית