סירוב לאכול דייסה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/05/2002 | 15:30 | מאת: יובל

יש לי ילד בן 8 חודשיים. לפני כחודש הילד הפסיק לאכול דייסה לגמרי, מסרב לקחת בקבוק וגם ניסיונותנו להאכיל אותו עם כפית ובטעמים שונים לא עזרו. (וכתוצאה מכך הילד יורד במשקל) בבוקר בגן בשעה 8 הוא מקבל גבינה+עגבניה ב 10 הוא מקבל פירות ובצהרים הוא מקבל ירקות+סויה. בערב בבית הוא מקבל 2 כפיות חומוס ולחם,גבינה+יוגורט או מרק ירקות+בשר הודו. מה אפשר לתת לו במקום הארוחות בערב או בנוסף כדי להשלים את התפריט ?

יובל שלום! המצב אותו את מתארת חמור. אין לקבל מצב בו ילד בגיל זה יורד במשקל, ללא התערבות מקצועית. המורכבות הן בבירור הבעיה והן בטיפול, אינן מאפשרות לי לתת תשובות באמצעות פורום. חשוב מאוד לדעת מה גרם לשינוי בדפוסי האכילה (דבר שאינו אמור לקרות במצב בריא ורגיל), וזאת על מנת שנוכל להתאים טיפול נכון. נשמח מאוד אם תפני למרפאת הגסטרואנטרולוגיה ילדים שלנו, שם עובד צוות רב מקצועי הכולל גם דיאטנית. ניתן כמובן לפנות למרפאה דומה בכל מקום אחר בארץ לפי נוחיותך. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית