הליכה - לאדיר, רעיה, דנית וכל המעוניין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

בימים האחרונים קיבלנו שאלות רבות לגבי הליכה (או כל סוג אחר של פעילות גופנית), ככלי לקידום ירידה במשקל. לכן החלטתי לכתוב לכולכם "מאמרון" בנושא: לשם ירידה במשקל ניתן לפעול בשני מישורים, האחד - הפחתת כמות המזון הנאכלת ביום (תוך הקפדה על כמות מינימלית של מזון, סדר גודל של לפחות 1250 קק"ל ביום). המישור השני, העלאת השריפה הקלורית ע"י הגברת הפעילות הגופנית. מי שפועל רק במישור אחד, בד"כ ירד במשקל. מי שפועל בשני המישורים, יירד בקצב מהיר יותר ובהתמדה. תהליך הירידה במשקל יהיה רציף. הפעילות הגופנית צריכה להיות אירובית - כזו שמעלה את דופק הלב וגורמת להזעה. פעילות מומלצת מסוג זה תהיה הליכה, ריצה, אופניים, מחול אירובי, קיקבוקסינג, ספינינג, טניס וכדומה. פעילות זו יכולה גם להיות עבודה בגינה או ניקיון בבית. חשוב להתמיד בפעילות, להגיע לחצי שעה או יותר של פעילות, לפחות 3 פעמים בשבוע. הרצף בפעילות מאפשר לגוף לפתח כושר, שיפור בסיבולת לב-ריאה, גמישות השרירים. כל היכולות הנרכשות הללו מאפשרות לנו בהמשך להעלות את משך הפעילות או את עצימותה. על ידי כך ניתן בעצם להעלות את השריפה הקלורית ולקדם בהתמדה את תהליך הירידה במשקל. לא נשכח לציין את "תופעות הלוואי" של פעילות גופנית - שיפור במצב הרוח והנאה מהחיים! נועה

06/05/2002 | 13:29 | מאת: מיכל

הכל טוב ויפה, ומה קורה לאחר שהגענו למישקל הרצוי? איך כעת לאכול? האם נידונו לאכול כמות מעטה של קלוריות מעכשיו? ומה לגבי הפעילות הזו? האם כעת ניתן לעשותה בצורה פחות תכופה - לעשותה מתי שישי באמת זמן וחשק ?

מיכל שלום! תהליך ירידה במשקל שיביא תוצאות מקוות הוא כזה בו מפנימים שהשינוי הוא לחיים. מהיום אני אוכלת אוכל בריא ומזין ולא מעמיסה על הגוף קלוריות מיותרות. מהיום אני תורמת לבריאותי הכללית גם באמצעות פעילות גופנית. האפקט של פעילות גופנית על היכולת הגופנית שלנו מתפוגג כאשר לא מתמידים. למה לאבד יכולות אלו לאחר שעבדנו קשה על מנת להשיג אותם? לגבי כמות האוכל - ניתן להעלותה בהדרגה ובמתינות עד כמות המתאימה לשמירה על משקל (כ - 25 קק"ל לק"ג). נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית