סידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/05/2002 | 11:32 | מאת: בתיה

רציתי לשאול האם סידן שרשוםבערך התזונתי של כל מיני חטיפים כגון ופלים , שוקולד או ממרחים חמאת בוטנים וכדו' - נספג בגוף.תודה רבה

06/05/2002 | 12:23 | מאת: ליטל להב

הי בתיה כאשר יצרן המזון כותב שיש סידן בסימון התזונתי (ודרך אגב החוק אינו מחייב אותו לסמן סידן), את יכולה להיות בטוחה שאכן יש סידן. לגבי השאלה אם הסידן הזה נספג בגוף אז התשובה היא קצת מורכבת. זה מאוד תלוי מהם המרכיבים הנוספים במוצר. ישנם פקטורים שונים (כמות השומן למשל, או אם המוצר הוא ממקור צמחי וכו') אשר מפריעים או מסייעים לספיגת הסידן. לכן באופן תאורטי התשובה לשאלתך היא כן, הסידן נספג, אך כלל לא בטוח שכל הכמות הכתובה אכן נספגת...

מנהלי פורום תזונה קלינית