פחמימות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/05/2002 | 14:04 | מאת: ravite14

האם שעועית ואפונה הם פחמימות והאם אפשר לקבל רשימה של פחמימות? השאלה היא אם אפשר למשל לאכול עוף עם אפונה (בדיאטה?)

05/05/2002 | 15:35 | מאת: דנה ויינר

רוית שלום, הרשי לי להניח כי מדובר בדיאטה של הפרדת חלבונים ופחמימות. באופן עקרוני אין כל נזק בהפרדה כל עוד הינך מקבלת במהלך היום מכל אבות המזון, אך אנו יודעים כי השילוב האידאלי הוא שילוב של כל מרכיבי המזון בארוחה. ברשותך אתייחס לאפונה ולשעועית בשם הכללי קטניות. הקטנית מכילה תכולה גבוהה מאוד של חלבון ושל פחמימות, ובאופן יחסי יותר פחמימות, לכן משייכים אותן לשתי קבוצות גם לקבוצת הפחמימות וגם לקבוצת תחליפי החלבון מן הצומח. ברשימת הפחמימות ניתן למצוא את כל מוצרי הדגן ( חיטה, שעורה, שבולת שועל, שיפון, כוסמת,אורז, תירס, תפוחי אדמה וכל המוצרים הנובעים מהם ), קטניות ( שעועית, אפונה, עדשים, חומוס, פול, לוביה) טחינה, שומשום, חלווה, פירות, וכן חלק ממוצרי החלב הניגר ( חלב, לבן, גיל , יוגורט ), בייחוד מעדנים המכילים תכולת סוכר גבוהה שהוא למעשה פחמימה. כמובן כל הממתקים וכל המוצרים המכילים סוכר הינם ברשימת הפחמימות. דנה

06/05/2002 | 09:53 | מאת: ravit

דנה שלום. ברצוני להודות לך על תשובתך בנוסף לכך אשאל אם יש לך תפריט מסויים לתת לי לדיאטה טובה. תודה רוית

מנהלי פורום תזונה קלינית