היכן ניתן להשיג בארץ מיצוי מימי של כבד?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/05/2002 | 00:20 | מאת: נטע

איני רוצה לאכול כבד כי הוא נורא משמין ומלא בכולסטרול ורעלים, אבל אני רוצה לקבל את הדברים הטובים שבו- ברזל, אבץ, B6 ועוד. שמעתי שיש מיצוי של הדברים הטובים שיש בכבד. Heme iron from aqueous liver extract האם זה באמת טוב, או שיתכן שיש בזה סיכון ? היכן ניתן להשיג זאת בארץ? דוגמא למוצרים כאילו בחו"ל http//:www.bnatural-online.com/15209.html http//:www.thewayup.com/products/0158.htm

05/05/2002 | 14:35 | מאת: ליטל להב

הי נטע איני מכירה את המוצר אך שאלתי, בשביל מה??? א. מלאכול כבד, נניח פעם בחודש, או אפילו פעם בשבוע, לא יקרה כלום ב. ישנם מקורות אחרים לברזל, אבץ, B12 ,וכו'. למשל, בשר בקר הוא תחליף טוב ג. אם השאלה ששאלת מגיעה ממקום של חסרים בברזל או במשהו אחר, יש להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי תוספים. ד. בבקשה לא לשכוח- אוכל הוא לא רק תמצית של מינרלים וויטמינים. בהחלט חשובה גם ההנאה ממנו. אז בואו נאכל אוכל ולא תמציות...

05/05/2002 | 21:00 | מאת: נטע

הסיבות לשאלתי הן : 1. יש לי חוסר בברזל- אני בת 32, המוגלובין 12 פריטין מתחת ל- 10. 2. אני סובלת מצרבת, ותוספי הברזל שלהלן שניסיתי, הגבירו לי את הצרבת. solgar gentle iron bisglycinate Bio-Care EAP2 Ethanol-Amine -Phosphate Ferrifol-3 Iron (III) hydroxide Floravital ferrous gluconate כשאני אוכלת כבד או הודו, אין לי צרבת. ולכן עלה לי הרעיון. כמו כן, ברצוני לדעת לאיזו מצורות קשירת הברזל הבאות יש הכי פחות סיכוי לגרום לצרבת ? (גם לאור הניסיון שכבר תיארתי למעלה). lactate ascorbate citrate peptonate polysaccharides chelate aspartate succinate בכבוד רב נטע

מנהלי פורום תזונה קלינית