רוצה להעלות במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/05/2002 | 00:18 | מאת: חגי

שלום, אני בן 17.5 וכבר שנה כמעט אני לא עולה במשקל, אני בגובה 1.75 ושוקל רק 56 קילו - פחות מ 90 אחוז מבני גילי - מה אפשר לעשות כדי להעלות במשקל והרבה? אני מעוניין להעלות בתור התחלה לפחות 10 קילו תודה!

חגי שלום! מספר שאלות: בשנה האחרונה גבהת? האם חלו שינויים כלשהם במצב בריאותך בשנה זו? האם שינית משהו בהרגלי האכילה שלך בשנה זו? האם יש דימיון בקצב גדילתך לגברים אחרים במשפחתך? בעיקרון, משקלך תקין לגובהך, אך נמצא בטווח התחתון. כדאי לעשות בירור טוב לגבי מה מפריע לגדילתך (אם בכלל), לפני שממליצים על תפריט מועשר. אני ממליצה שתיגש לרופא משפחה לשם הערכת הגדילה. לפי המלצותיו, ניתן בהמשך לפנות לדיאטנית אשר תסייע בקביעת תפריט מתאים להשגת המטרות בהן אתה מעוניין. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית