שמן קל?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/05/2002 | 09:58 | מאת: גיל

לאחרונה יצא מוצר של ויטה שנקרא קל שמן (בצורת תרסיס). על האריזה רשום שהמוצר יכול להיות תחליף לטיגון- במקום לשמן את המחבת בשמן או מרגינה. על האריזה מצויין, שיש 3 קלוריות במנה- אך מה היא מנה של השמן הזה? למישהו יש מושג? והאם השמן הזה קל כי הוא דל בקלוריות, או מסיבה אחרת?

גיל יש הוראות על המיכל מהי מנה - ריסוס של 3-2 שניות. כמות הקלוריות המועטה היא שילוב של הפחתת כמות השמן בשימוש (תוך פיזורו היעיל על הממחבת), ועירבוב עם חומרים נוספים המסייעים לאותה מטרה (דבר המוריד את ריכוז השמן). נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית