שאלה לדיאטנית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/05/2002 | 14:53 | מאת: רוני

אני כרגע רזה מדי רוצה לעלות במישקל. (גיל 29 ) אני יודע שלצורך זה אני צריך לאכול יותר (והרבה יותר) ואני מוכן לעשות זאת. החשש שלי הוא מה יהיה אחר כך, לאחר שאגיע למישקל רצוי, כלומר מה יבטיח לי שהעליה תעצר ושאני לא אמצע את עצמי במצב של השמנה? הבעיה היא לא ללכת לדיאטנית כדי שתאמר לי שבנקודה מסויימת עלי לאכול פחות , אלא החשש שלי הוא זה: האם זה שאתחיל לאכול יותר עלול ליגרום לי להתרגל לכמויות גדולות של מזון ואחר כך יהיה לי מאוד קשה להוריד כמויות כדי לא להשמין?? כלומר אני מפחד למצוא את עצמי פתאום מתמודד עם מצב של צורך בדיאטה והפחתת כמויות ושזה יהיה קשה שלי עקב זה שהרגלתי את הגוף לכמויות גדולות של מזון. האם את יכולה לעזור לי - לאמר לי האם באמת מצב כזה יכול להיווצר או שהגוף יאזן את עצמו ואני לא אגיע למצב של הרגלת הגוף לכמויות גדולות מידי ולמצב של השמנה?? תודה (ואני יודע שהשאלה מורכבת ובעיתית , אך בכל אנא נסי להשיב הכי טוב שאת יכולה אני מרגיש לכוד בין הפטיש לסדן)

06/05/2002 | 08:19 | מאת: רוני

תודה

רוני שלום! חששך מובן לי. תמיד כשנכנסים לתהליך שאמור להגיע לקו מטרה מסויים, מקנן החשש שלא נוכל "להגמל" מהתהליך. בכל זאת אני מאמינה שכאשר אתה פונה לאיש מקצוע (ולא מתפתה לעשות זאת לבד), אתה נמצא בידיים טובות. כך אתה מעביר את האחריות למי שזוהי עבודתו. גש לדיאטנית טובה ומנוסה, הקפד להגיע לכל פגישות ההמשך שהן בעצם מאפשרות לדיאטנית לעקוב אחריך במהלך תהליך העלייה במשקל. סמוך עליה שהיא תדע מתי להוריד את קצב העליה במשקל ולבסוף ללמדך איך לשמור על משקל היעד אליו תגיע. בהצלחה! נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית