גזים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/05/2002 | 18:34 | מאת: עדן

מידי פעם אני סובלת מגזים בבטן התחתונה והיא מתנפחת לי וכואבת. האם זה קשור רק לתזונה שלי ? אני אוכלת בד"כ הרבה ירקות, לחם מלא, ומזונות עשירים בסיבים , אני שותה חלב ואוכלת מוצרי חלב. מה אפשר לעשות ?

05/05/2002 | 14:57 | מאת: ליטל להב

הי עדן א. לאא בטוח בכלל שהתזונה שלך היא הגורם הבלעדי לגזים. ישנן תופעות כגון בליעת יתר של אויר וכדומה שיכולות לגרום לגזים ב. למרות האמור לעיל, כל אחד מהמרכיבים שציינת שאת אוכלת יכול באופן תאורטי לגרום לגזים. את צריכה לעבוד בשיטת האלמינציה, ולנסות להוריד מהתפריט כל פעם מרכיב אחר, ולראות אם ישנה הקלה ג. אני מפנה אותך לתשובתה של נועה שיף בעמוד זה בנושא הגזים ד. בכל מקרה, אם הבעיה מציקה, יש לפנות לגסטרואנטרולוג בברכה- ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית