פרוקטוז- דחוף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/05/2002 | 18:22 | מאת: אושרית

*האם פרוקטוז נמצא במיצים מתוקים ו / או מיצים מוגזים כמו קולה ? *האם הגוף משתמש בפרוקטוז ליצירת אנרגיה באמצעות תהליך הגליקוליזה שמתרחש בכבד ? תודה מראש אושרית

05/05/2002 | 14:46 | מאת: ליטל להב

שלום אושרית א. במשקאות מוגזים או ממותקים מלאכותית כמו קולה או ספרייט או מיץ פז, שהבסיס הוא מלאכותי לא תמצאי פרוקטוז. זהו חד סוכר המופיע בפירות ובדבש. מכאן שבמיצים על בסיס פרי או המכילים פירות ישנו סיכוי למציאת פרוקטוז. בכל מקרה את תראי זאת כאשר תעברי על רשימת המרכיבים של המוצר. ב.בשלב הראשון של הגליקוליזה הופך גלוקוז לפרוקטוז עם שני זרחנים (פרוקטוז 1-6 די פוספט). פרוקטוז לא מזורחן יכול להכנס בשלב הזה, לעבור זרחון ולהמשיך הלאה במסלול הגליקוליזה. בקיצור התשובה היא כן. בברכה- ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית