מוצרי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/01/2002 | 21:18 | מאת: רונית

כיצד משפיעים מוצרי חלב על מערכת העיכול? האם שתיית חלב משפיעה על ייצור נוזלים במערכת הנשימה? מה בנוגע לאנשים עם ספיגה בלתי תקינה של הלקטוז? תודה

08/01/2002 | 22:04 | מאת: adi

רונית, עד כמה שאני מבינה, יכולה להיות בעיה עם סוכר החלב ועם החלב עצמו. אנשים מסוימים יסבלו מכאבי בטן, שלשולים, וכו'. אנשים שסובלים מזה אוכלים בד"כ סויה. עדי

רונית שלום! בתשובה לשאלתך חשוב לי להבהיר שמערכת העיכול היא שמשפיעה על המזון ולא להפך. חלקה העליון מפרק ומעכל את המזון וחלקה התחתון סופג את מרכיבי המזון הבסיסיים המזוהים על ידי הגוף ומוציא שאריות שאינן נעכלות או נספגות. מוצרי חלב מזוהים ע"י מערכת העיכול ולכן מעוכלים ונספגים לגופינו. הם מכילים מרכיבי מזון בסיסיים וחשובים המשמשים את גופינו. לשאלתך - במחקרים קליניים רבים לא הוכח הקשר שבין צריכת מוצרי חלב לבין ייצור עודף של ליחה, הן באנשים בריאים והן בחולי אסטמה. המנעות מוחלטת ממוצרי חלב תומלץ אך ורק לאנשים שאובחנו כסובלים מאלרגיה לחלבוני החלב. יש חשיבות לאבחנה נכונה ומעקב תזונתי אחר חולים אלו. אי סבילות ללקטוז היא רגישות לסוכר החלב כאשר חסר האנזים לקטאז המפרק אותו. ידוע כי אנשים אלו יכולים לסבול כמויות קטנות של לקטוז ולכן יכולים לאכול גבינות, קוטג' וחלב דל לקטוז המכילים מעט לקטוז. אפשרות נוספת היא תוספת האנזים המצוי בצורת אבקה (בבתי הטבע והפארמים) אותה מפזרים על גבינות רכות ומעדני חלב. בברכת בריאות טובה! נועה.

מנהלי פורום תזונה קלינית