הקרנות

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

21/02/2002 | 10:03 | מאת: שירז

שלום, אבי בן 63 חולה בסרטן הערמונית אמור להתחיל טיפולי הקרנות בעוד כ-שבועיים. שאלתי היא האם לאחר תחילת הטיפול הקרינה יכולה לעבור ממנו לסובבים אותו? האם רצוי למנוע ממנו מגע עם תינוקות/ילדים קטנים? ובכלל האם רצוי להמנע ממגע או מקירבה פיזית בזמן ההקרנות?

21/02/2002 | 21:56 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לשירז שלום הקרנה לא עוברת מאחד לשני. בתקופה זו הוא זקוק לעדוד , חום ותמיכה נפשית ולא להתנכרות של בני המשפחה. מספיק קשה לו גם ככה. אל תענישו אותו ע"י כך שתתנתקו ממנו אם אתם אוהבים אותו. הריפוי לא נעשה רק באמצעים מכניים, אלא החלמה קשורה בקירבה ואהבה של המשפחה. לילה טוב ד"ר אריאלי

21/02/2002 | 22:04 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני שמח שאתה כרגע בפורום ויכול לשלול מה שכתבתי. דני

21/02/2002 | 22:03 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

עד שדר' אריאלי יענה: אם הטיפול הוא בשיטת הברכיטרפיה, או השתלת מחטים רדיואקטיביים אני מסיק מידע אישי של טיפולים רדיואקטיביים שכן רצוי להמנע ממגע אם ילדים קטנים או נשים שעשויות להיות (אפילו שלא ביודעין) בהריון. אם מדובר בהקרנות ממוקדות חיצוניות, אני חושב שלא צריכה להיות סכנה. מאחר שמדובר בשבועיים, אני מקוה שדר אריאלי יספיק לענות תשובה מוסמכת עד אז. אני אומר את זה רק מפני שמהנסיון (הלא ישיר) שלי צריך לפעמים לעשות סידורים כמה זמן מראש. חוץ מזה תשאלו גם את הרדיולוג אם זה ניתן.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת