דחיפות במתן שתן לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

18/02/2012 | 14:36 | מאת: חיים

לפני כ-3 חודשים עברתי ניתוח לאידוי הערמונית ע"י לייזר בעקבות דחיפות במתן שתן בלילה וזרימה איטית של שתן (עקב ערמונית מוגדלת). נכון להיום ושלושה חודשים מאז הניתוח,אומנם השטף של השתן יותר טוב אבל דחיפות השטן יותר גדולה וגם בשעות היום הדחיפות גדלה משמעותית. מבדיקה של צ'יסקוסקופיה נמצאו שיירים של דפנות הערמונית בשני צידי הערמונית. מס' שאלות: א. האם ניתוח נוסף וניקוי של הדפנות יכול לפתור את הבעייה? ב. האם יש סיכוי שניתוח נוסף יגרום לנזק בלתי הפיך? ג. האם התרופות שהמנתח נתן לי כגון:טוביאז,וסיקרסדורל,אוגמנטיןוספסמלגין יכולים לפתור את הבעייה ? (אני ניסיתי את כל הכדורים הנ"ל ולעת עתה אין שינוי כלל במצבי). חיי הפכו גיהנום.אשמח מאוד לתשובתך. תודה ובברכה, חיים

18/02/2012 | 15:31 | מאת: חיים

ד"ר שלום, בהמשך למה שכתבתי וכדי להיות ברור, האם הממצא של: שאריות באונה שמאלית ובאונה הימנית של הערמונית יכולים לגרום לגירוי ולמתן שתן דחוף יותר? כלומר ,אם מנקים את השאריות,הבעייה של מתן שתן דחוף יכולה להיפתר?

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת