בעקבות כאב במתן שתן ובדיקת שתן

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

31/12/2011 | 14:16 | מאת: דודו מהשרון

נמצא חיידק -CITROBACTER. קיבלתי אנטיביוטיקה ולאחר כ 7-8 ימים הכל עבר. עשיתי גם אולטרסאונד של דרכי השתן ונמצא גודל ערמונית של 18 גרם, שארית שתן בשלפוחית 30 סמק.בן 63. הרופא המליץ לי לקחת כדורים "למניעה" ALFUZOSIN10. לא ממש הצלחתי להבין מניעה של מה, מה גם שהרופא לא אמר שהדלקת יכולה לחזור אפילו עם הכדורים. שאלתי היא האם כדורים אלה שצריך לקחתם לתמיד (כדור ביום) נחוצים באמת ומונעים משהו או שרק עלולות לייצר תופעות לואי ולא ממש לעזור. אגב, שמתי לב שרבים משתמשים במונחים של סמק או מידות של הערמונית, מה נכון ואיך משווים בין כולם. תודה

התרופה שנרשמה לך היא למניעת הדלקת בעתיד. זו תרופה הניתנת לגברים הסובלים מהפרעה במתן שתן בגלל ערמונית ושארית שתן גדולה הגורמת לדלקת. מידות הערמונית נמדדות במ"מ - סמק .כל סמק בערך גרם .

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת