סרטן הערמונית- ניתוח רובוטי

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

22/06/2011 | 10:47 | מאת: romigold

שלום דוקטור, חברי אובחן כחולה בסרטן הערמונית.הוא היה בייעוץ אצל שני רופאים. שניהם המליצו על ניתוח רובוטי, רק שהאחד מהם המליץ לעבור אותו בארה"ב, שכן הרובוט נמצא בארץ רק כשנתיים, ואין ניסיון מספק. מבירור שערכנו, מספר ניתוחי הרובוט להסרת הערמונית בארץ- למנתח - לא עולה על 40, אם בכלל. האם זה מספיק? אשמח לקבל את תשובתך בדבר מספר ניתוחי רובוט אשר נחשב ניסיון מספק, שכן הרופא מארה"ב עימו נועצנו עשה למעלה מ200. אודה לך על תשובה מהירה, שכן הנושא בהול בברכה רומי

נכון. הקובע הוא הניסיון של המנתח .המומחים הגדולים בארה"ב מדווחים כי הניסיון של מספר מאות בין 200 ל- 400 הוא ניסיון מוכח. במובן שבתחילה יש עקומת למידה. גם המומחים בארה"ב שיש להם ניסיון של מאות מקרים התחילו עם מספר בודדים. בהצלחה .

24/06/2011 | 12:58 | מאת: romigold

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת