לאחר הסרת ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

07/01/2011 | 16:41 | מאת: אבי

שלום, לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח פתוח להסרה רדיקאלית של הערמונית. מהלך הניתוח היה תקין, השקת השופכה לשלפוחית היתה תקינה,והעצבים הופרדו דו"צ היטב. הועברה לביופסיה ערמונית בממדים 5X4X5 ס"מ ובמשקל 63 גרם, מכוסה קופסית חלקה עם שלפוחית זרע. האבחנה הפתולוגית: RADICAL PROSTATECTOMY: PROSTATIC ADENOCARCIOMA, GLEASON SCORE 6 (3+3) PRESENT IN RIGHT LOBE AND INVOLVING APROXIMATELY 10% OF TISSUE SUBMITTED (MAXIMAL TUMOR DIMENTION 1.2 CM). THERE IS NO PERINEURAL OR CAPSULAR INVATION. APEX, BLADDER NECK, PERIURETHRAL AREA, SEMINAL VESICLES ARE FREE OF TUMOR. NO EVIDENCE OF EXTRAPROSTATIC EXTENTION. IN ADDITION, AREAS OF HIGH GRADE PIN AND FOCI OF NON SPECIFIC GRANULOMATOUS PROSTATITIS ARE IDENTIFIED. לדברי המנתח, הניתוח מוצלח על כל היבטיו והשלכותיו. שאלתי היא לגבי האבחנה הפתולוגית – מה משמעותה המלאה? ומה סיכויי שהסרטן נעקר ולעולם לא יחזור? תודה.

גידול סרטני קטן שהוצא בשלמותו ללא פריצה .סיכוי טוב להיות בריא עד 120. שבוע טוב.

09/01/2011 | 08:18 | מאת: אבי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת