עזרה דחופה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

31/08/2010 | 01:03 | מאת: יוסי

שלום רב .. אני בחור בן 22, בריא. במהלר השבועיים האחרוני גיליתי שלאחר אוננות בגמירה יוצא לי דם מעורב בזרע. זה מאוד מלחיץ. יש לציין שזה קרה רק בכמה פעמים אותם הפעמים הופעל לחץ יחסי על האיבר (באלו המיקרים שלא, הכל היה תקין) לא ייצא דם במערכת השתן. זה ממש מלחיץ הייתי שמח לדעת מה זה אומר ועד כמה זה חמור?

31/08/2010 | 19:45 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

ליוסי שלום נוכחות דם בזרע המטוספרמיה הינה תופעה ידועה שבדרך כלל חולפת באופן ספונטאני, תוך מספר שבועות. הגורם השכיח ביותר להופעת טיפות דם בזרע בזמן הפליטה הוא זיהום קל בערמונית או בשלפוחיות הזרע. יתכן שהמטוספרמיה תופיע לאחר הימנעות מסקס משך זמן רב אם לאחר כחודשיים, עדיין ישנן סימנים לדם בזרע, אזי צריך לבצע בדיקות לשלילת גידול ממאיר בערמונית או שחפת במערכת השתן, בדיקות המבוצעות על ידי האורולוג בקופת חולים. אולם ברצוני להדגיש כי המטוספרמיה כמעט תמיד חולפת בצורה ספונטאנית ורק במקרים נדירים זה קשור לבעיה פתולוגית במערכת השתן. בריאות ואושר. יעקב

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת