חיפה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

29/08/2010 | 19:15 | מאת: יעקב

בן 56 מועמד לניתוח רדיקאלי של הערמונית בגלל גידול ממאיר גילסון 8 מיפוי עצמות +ct תקינים ושאלתי לד"ר כץ 1-מה הרמה התקינה של psa אחרי ניתוח זה? 2-האם הגידול יכול לחזור אחרי כריתה רדיקאלית של הערמונית ? 3-תוך כמה זמן אוכל לדעת אם הגידול נעלם ממני מעקב של 5שנים ,10 שנים של psa ? 4- מה איכות החיים ותחולת החיים לאנשים עם הגידול הזה? 5- מה דעתך לגבי נטילת תרופות לזקיפה מתי ואיך ליטול? תודה מראש

30/08/2010 | 11:14 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לכותב שלום. בגילך ובמצבך הטיפול הטוב ביותר עבורך הוא באמת כריתה רדיקאלית של הערמונית. רמת ה-PSA לאחר הניתוח צריכה להיות 0 או קרובה ל-0 . הגידול לא חוזר לאחר הניתוח כי אין ערמונית אבל רמת ה-PSA יכולה לעלות וזה מראה שיש בגוף תאים סרטניים שיכולים להתפתח לגרורות. חולה בסרטן הערמונית צריך להמשיך במעקב לרמת הPSA כל חייו. כל עוד החולה מרגיש טוב ורמת ה-PSA נמוכה אין סיבה לחפש הגדרה של החלמה. צריך לחיות טוב ולהינות מהחיים. איכות החיים תלוייה בצורת החשיבה של החולה.חשיבה חיובית משפרת את איכות החיים .תוחלת החיים נקבעת ע"י מזלו של האדם אצל החילונים והאל אצל המאמינים. הצלחת הניתוח תלוייה במיומנות של הרופא, מזלו של החולה, והרצון של החולה להתמודד עם המחלה. תרופות לשיפור הזיקפה אפשר להתחיל לקחת כחודש לאחר הניתוח בהתייעצות עם הרופא המנתח. לסיכום. עם חשיבה חיובית יש חיים יפים וטובים גם לאחר הניתוח. מה שתלוי בך אתה צריך להשתדל לעשות,ועם מה שקשור למזל או לאל אתה צריך ללמוד להשלים ולחיות. החלמה מהירה. יעקב.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת