לפני בדיקת psa

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

31/07/2010 | 10:55 | מאת: לייזי

שמעתי שרצוי להימנע ממזונות מסוימים, פעילות מינית, ספורטיבית, או דברים נוספים- אשמח למידע בנושא הנ"ל. בתודה מראש.

31/07/2010 | 12:59 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לליזי שלום. הדבר היחידי שיכול לשנות במעט (עד 10% )את תוצאות בדיקת PSA הוא פעילות מינית.רצוי להימנע מפעילות מינית ב24 השעות שלפני הבדיקה. למזון ולפעילות ספורטיבית אין כל השפעה על רמת ה-PSA בדם. ישנה תרופה שנקראת אבודרט שמקטינה ב-50% את התוצאה. אצל חולים שמטופלים באבודרט מכפילים את התוצאה כדי לדעת את הרמה האמיתית. בהצלחה. יעקב.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת