ניתוח לכריתת ערמונית באמצעות רובוט

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

26/07/2010 | 22:54 | מאת: אתי

מהם היתרונות של ניתוח ערמונית ע"י רובוט? האם הניתוח באמצעות רובוט מומלץ במקרה של גידול סרטני בערמונית? באיזה מרכז רפואי בארץ ניתן לבצע סוג זה של נתוח? האם ניתן לקבל המלצה על רופא שמתמחה בשיטה זו?

ניתוח כריתה רדיקאלית של הערמונית בלאפרוסקופיה באמצעות הרובוט הינה שיטה חדשה בעולם. בארץ ידוע לי כי בהדסה ירושלים בצעו כמה עשרות ניתוחים ובבי"ח תה"ש מספר פחות. זו שיטה שזמן הלימוד הוא של מספר רב של חולים מעל מאה מקרים. היתרון בשיטה שבעזרת הרובוט ניתן לבצע פעולות שיד אדם איננה מסוגלת להגיע לזויות מסוימות.

29/07/2010 | 23:05 | מאת: אתי

האם לדעתך כדאי לבצע ניתוח באמצעות רובוט בחו"ל במרכז רפואי שצבר נסיון בשיטה זו? האם אתה יכול להמליץ על מרכז כזה? האם יש חסרונות לשיטה?

29/07/2010 | 23:05 | מאת: אתי

האם לדעתך כדאי לבצע ניתוח באמצעות רובוט בחו"ל במרכז רפואי שצבר נסיון בשיטה זו? האם אתה יכול להמליץ על מרכז כזה? האם יש חסרונות לשיטה?

01/08/2010 | 13:57 | מאת: לי

דוקטור, אני לא מחליף את היד שלך באף רובוט

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת