הסיכון והפתרון המומלץ

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

05/07/2010 | 22:16 | מאת: מ. ה.

לד"ר כץ שלום רב, אני מטופל כ-5 שנים בקסטרל 10 מ"ג ובחודשים האחרונים גם לוקח אבודרט. עם זאת, בבדיקות אולטרה-סאונד לפני כחודש אובחנה אצלי ערמונית מוגדלת (63 סמ"ק), אבן בגביע תחתון של הכליה הימנית (בקוטר 0.77 ס"מ), אבן בשלפוחית השתן (בקוטר 1.39 ס"מ) ושארית שתן של 250 סמ"ק. בבדיקה נוספת במחלקה האורולוגית נמדדה שארית שתן של 400 סמ"ק והאורולוג רצה להכניס לי במקום קטטר, בטענה שאם לא אסכים (לא הסכמתי...) אני מסתכן באי-ספיקת כליות! שאלותי הן: האם באמת מצבי הנוכחי מסוכן? האם רק ניתוח (כפי שהאורלוג קבע באופן נחרץ) יכול לפתור את הבעיות הנ"ל? ואם כן, איזו מהשיטות (פתוחה, סגורה, אידוי) מומלצת במקרה שלי? לתשובותיך אודה, בכבוד רב - מ.ה.

08/07/2010 | 16:11 | מאת: s

אכן מצבך מבחינת הערמונית הגיע הזמן להפטר מהערמונית. רצוי בשיטה סגורה ללא חתך בדופן הבטן. אך כמובן שא"א לאבחן ולהחליט ללא בדיקת החולה.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת