תופעות שלאחר כריתת הערמונית - בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

28/06/2010 | 15:05 | מאת: דרור

שלום, שמי דרור ואבי עבר ניתוח לכריתת הערמונית דרך הפירנאום. (לא דרך הבטן) את הניתוח הוא עבר לפני כשישה שבועות במדיקל סנטר הרצליה ע"י דוקטור שליו (שעובד בבית חולים מאיר) עד היום אבי סובל מכאבים עזים המקרינים לשק האשכים. בבדיקת ה CT האחרונה לא גילו שום דבר ממנו יכול לנבוע הכאב. לטענת המומחים, זהו כאב עיצבי שנובע מפצע הניתוח. הם ממליצים על הפניה למרפאת כאב לטיפול בכאב ע"י זריקות ("פאנטום") שאלתי היא האם מישהו מכיר מיקרה דומה? רופא נוסף להתייעצות? האם כדאי להתחיל בטיפול במרפאות הכאב שמשכיחות את הכאב אבל לא מטפלות בבעיה עצמה?? תודה תודה ושוב תודה מראש. דרור.

28/06/2010 | 20:12 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לדרור שלום. בהרבה מקרים כאב שמקורו בטראומה נמשך גם כאשר לכאורה הגוף החלים . ניתוח זה מצב טראומתי שמלווה בכאב . בעבר היה נהוג ברפואה לא לטפל בכאב כאשר אין עדות לגורם הכאב. במקרים כאלו ההנחה הייתה שמדובר בכאב על רקע נפשי והטיפול נעשה ע"י תרופות להרגעת המטופל ולא להרגעת הכאב הספציפי. בשנים האחרונות נשתנתה התפיסה ברפואה והכאב הבלתי מוסבר נחשב היום למחלה ככל המחלות גם אם אין הסבר למקור הכאב. לכן הוקמו מרפאות הכאב. כדי לטפל בכאב ללא קשר לגורם . דרור יקר . אין שום סיבה שאביך יסבול כאב אפילו יום אחד נוסף!!! קח את אביך למרפאת הכאב לטיפול. יש סיכוי טוב שאביך לא יזדקק לטיפול ממושך והכאב לא יחזור לאחר הטיפול הראשון. בהצלחה. יעקב.

29/06/2010 | 08:52 | מאת: דרור

תודה רבה לך יעקוב על התיחסותך. נקווה שמרפאות הכאב יעזרו. החשש שלי שמא לא ראו "מפגע" ב CT ובחלוף הזמן המצב חמיר... דרור.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת