ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

21/01/2002 | 05:34 | מאת: כדר

לד"ר אריאלי שלום רב אני בן 66 ומזה 6 שנים שאני סובל מערמונית מוגדלת מטופל בקסטרל . ברשותך מספרר שאלות : האם מוצרי טבע יכולים לשפר את המצב או שזה משפר את חשבון הבנק של היצרנים. (מוצרים כמו פרחי צבר ודקל ננסי) האם ניתוח הוא בלתי נמנע? האם יחסי מין יכולים להחמיר את המצב? תודה

21/01/2002 | 22:38 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

עד שדר' אריאלי יספיק להשיב: א. יש מוצר טבעי בשם פרוסייף PROSAFE שדר' אריאלי כתב עליו לעתים קרובות, שבהחלט עשוי להועיל. המוצרים שהזכרת נסיתי ולא עזרו לי. ב. דר' אריאלי כתב מספר פעמים שבודאי במקרה ואין ממאירות והערמונית המוגדלת אינה מפחיתה את איכות החיים באופן בלתי נסבל (המקרה השני היה אצלי) כדאי לדחות נתוח. ג. יש טיפולים ללא ניתוח פתוח - בה מוציאים את תוכן הערמונית דרך השופכה, בלייזר או בשיטה אחרת. בשיטות אלה, כמו גם בנתוח חשוב לבחור מנתח בעל מיומנות רבה. ד. דר' פז, מבי'ח ברזילי באשדוד כתב בפורום זה על ניתוח לפרוסקופי, אפילו במקרה של ממאירות. זה גם דרך שכדאי לחשוב עליה. ה. אינני רוצה לתת דעה כאילו מקצועית, אבל מידיעתי המוגבלת מאד יחסי מין אינם מחמירים את מצב הערמונית. לפי דעתי התנזרות יכולה להזיק. רק זאת, מספר תרופות למצב זה ובודאי נתוח, מונעים את השפיכה, אבל אינם גורעים מהאורגזמה.

22/01/2002 | 06:00 | מאת: כדר

תודה

23/01/2002 | 20:32 | מאת: רונן

שלום דני, יש לי הרגשה, מנסיוני האישי בלבד, שהרגשת ההקלה מפרוסייף לא דווקא בגלל שהוא משפיע על הערמונית אלא בגלל שהוא מקל בצורה כלשהי על שלפוחית השתן, והתכווצויות השרירים. הגעתי למסקנה הנ"ל לאחר שהפסקתי לקחת ליומיים ומיד רואים התדרדרות משמעותית במצב. האם במקרה יש לך נתונים לגבי הקטנה מוכחת של הערמונית דרך צילומים ? מה דעתך על הגברת התזונה במוצרי סויה כמו חלב סויה ? ושאלה אחרונה, יש לך קישור לאתר המפרט בצורה נרחבת את כל המזונות שמגרים את שלפוחית השן (כך שרצוי להמנע מהם) ? הערה לכדר, יש סוגים שונים לאותו סוג של תוסף, כאשר חלקם משתמשים בפורמולות זולות ולא אפקטיביות, כדאי לבדוק במה מדובר בדיוק. בריאות לכולנו, רונן

26/01/2002 | 21:30 | מאת: מודאגת

שלום. בבדיקת אולטרסאונד נמצא שלבעלי ערמונית מוגדלת בגודל של 44 ס"מ. הוא בן 36. הייתי מבקשת לדעת מה משמעות ממצא זה לאיזה רופא עלינו לגשת ומה דחיפות הפניה (בעלי מאד רגוע בקשר לכך בדיוק ההפך ממני). יש לציין כי הוא אינו מרבה במתן שתן וכן שהוא סובל מהפרעת חרדה ומטופל בפקסט (סרוקסט) וקלונקס. אשמח לתשובה מהירה

22/01/2002 | 23:47 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לכדר שלום רוב המוצרים שהזכרת ועוד אחרים יכולים להקל על תסמיני המחלה. הם לא רעים. אני אישית מעדיף את הפרוסייף. אני כבר אוסף נתונים כשנה עם תוצאות טובות ברוב המקרים. לא בהכרח צריך להגיע לניתוח. רק אחרי כשלון בתרופות יש לשקול ניתוח. לא הוכח שיחסי מין מזיקים בצורה כלשהי לבריאות. מי שרק יכול שיהיה לו לבריאות. ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת