סרטן ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

11/01/2002 | 09:20 | מאת: יקי

שלום רב , אני מבקש לדעת , האם שכיחות סרטן הערמונית גדולה יותר אצל בעלי ערמונית גדולה - כלומר , ככל שהערמונית גדולה יותר , הסיכוי לחלות בסרטן רבה יותר , וכן להיפך ? לתשובתך אמתין . בברכה יקי

15/01/2002 | 23:44 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ליקי שלום אין שום קשר בין גודל הערמונית וסרטן הערמונית . יכולה להיות ערמונית ענקית עם היפרטרופיה שפירה של הערמונית(BPH ) ויכולה להיות ערמונית קטנה מאד עם סרטן. מה שבאמת חשוב זו הבדיקה הרקטלית. אם נימושה ערמונית נוקשה או גוש בערמונית או כאשר ה-PSA גבוה יש לחשוד בגידול ממאיר. לגודל עצמו אין כאן שום חשיבות. לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת