סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

07/01/2002 | 16:43 | מאת: רומן קושניר

שלום אני בן 37 אבי לפני שנתיים עבר כריתה של הערמונית בשל סרטן הערמונית (אבי בן 60) השאלה שלי היא האם זה תורשתי ומה האחוזים שגם אני החלה מה הם התופעות לזה באיזה גיל צריך לדאוג ומתי צריך להבדק ואיך ניתן למנוע אילו פעולות מנע ניתן לעשות

07/01/2002 | 19:19 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

יש מחקרים רבים שמראים הגדלה בסיכון לקרובים מדרגה ראשונה של חולים בסרטן הערמונית עד כדי פי שניים. הרופא בודאי יתן לך הנחיות מדויקות, אבל בהחלט יש לבקש מרופא המשפחה להפנות אותך לבדיקת PSA לפחות פעם בשנה. הרופא שלי תמיד אומר שזה לא נחוץ ואני צריך להתעקש. אצלך זה בהחלט מוצדק לדרוש בדיקה תקופתית. אולי צריך גם מעקב אורולוגי, אבל לדבר זה דר' אריאלי בודאי יתן לך הנחיות. הגדלת הסיכון - אפילו פי שניים - אינו אומר שתקבל את המחלה. זה רק דורש עירנות יתר מגיל יותר צעיר.

09/01/2002 | 00:02 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לרומן ולדני שלום כאשר מישהו במשפחה חלה בסרטן הערמונית בגיל צעיר יחסית כמו במקרה זה, צריכים להזהר יותר. אם יש לאבא אחים הם בסיכון הגבוה יותר והבנים פחות. אני מציע לך להתחיל להבדק מגיל 47 כולל בדיקת PSA . לילה טוב ד"ר אריאלי

09/01/2002 | 08:58 | מאת: רומן

רומן קושניר כתב/ה: > > שלום > אני בן 37 אבי לפני שנתיים עבר כריתה של הערמונית בשל סרטן > הערמונית (אבי בן 60) > השאלה שלי היא > האם זה תורשתי ומה האחוזים שגם אני החלה > מה הם התופעות לזה > באיזה גיל צריך לדאוג ומתי צריך להבדק > ואיך ניתן למנוע אילו פעולות מנע ניתן לעשות > > עדיין חםר לי המידע מה הם התופעות ואיך ניתן למנוע או לא ניתן למנוע האם תזונה נכונה או כדורים שמונעים את המחלה בכבוד רב

09/01/2002 | 10:03 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני מקוה שדר' אריאלי יענה לך בקרוב שוב. בינתיים : תזונה נכונה לכל אדם וגם להקטנת הסיכון לסרטן עשירה בירקות ופירות וסיבים תזונתיים. אני אישית ממליץ - בהקשר לסיבים - על "פייבר ואן" בתור דגני בוקר. אני מוצא את זה טעים והיחידי שמצאתי אם 40 גר' סיבי מאכל ל 100 גר'. כמו כן פעילות גופנית מספקת. דר' אריאלי ממליץ על טאי צ'י שגם עוזר להפגת מתחים. כתוסף מזון שכנראה מוריד את הסיכון להתפתחות סרטן הערמונית דר' אריאלי ממליץ על PROSAFE שהוא תרכיז מפולי סויה. סימני המחלה - כפי שאתה אולי יודע מאביך - הם קושי בהטלת שתן, שלוקחת יותר זמן - והצורך להטיל שתן לעתים קרובות יותר. גם תחושה אחרי הטלה שלא הצלחת להתרוקן לגמרי. יש בדיקת דם בשם PSA שבמידה והיא נמוכה (מתחת 2 ) הסיכויים להמצאות המחלה נמוכים. ראה המלצת הרופא בקישור למעלה. מאחל בריאות שלמה

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת