דאגה לאבא

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

03/01/2002 | 10:10 | מאת: שירז

שלום, סליחה כי אני מעט מפוזרת זה פשוט מאד מהלחץ. יש לי שתי שאלות נוספות: 1.האם ישנן תרופות אשר אינן בסל הבריאות ויכולות לעזור יותר? 2.מה בנוגע לפרו סייף שעליו כ"כ מדובר בפורום? האם ניתן לתת אותו בשלב זה והאם הוא יכול לעזור?

03/01/2002 | 20:41 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

כפי שאת רואה דר' אריאלי היה אתמול בפורום ובמידה שהוא לא יכנס הלילה אומר רק זאת: במספר מקרים דומים פחות או יותר הוא המליץ כן לקחת פרוסייף. בנוסף אם דר' אריאלי לא יענה עד הפגישה הבאה שלכם עם האורולוג - הוא הזכיר שיטה בשם "ברכיטרפיה" הנעשית בעזרת השתלה של מחטים מיקרוסקופיות מצופות בחומר רדיואקטיבי בתוך בלוטת הערמונית. ההקרנה הנפלטת מהמחטים הורסת את הגידול הסרטני של הערמונית . הטיפול נעשה בבי"ח בשתי פגישות . אולי כדאי לשאול את האורולוג אם זה מוכר לו ואם זה בא בחשבון. אסור לך לצפות ליותר מדי מהתיעצות בפורום. היא אינה תחליף לרופא מומחה שאת יכולה להאמין בו. אם אין לכם אמון במומחה המטפל, תשקלו דיעה שניה ואפילו החלפת רופא. מה שלא יהיה חשוב שתשמרו תיק מסודר של כל הבדיקות ותוצאותיהן, ושל כל הטיפולים והתרופות (עם תאריך התחלת הנטילה ותאריך הסיום).

03/01/2002 | 20:49 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

שכחתי להוסיף דבר חשוב: נסי לא להלחץ. כשאת מרגישה לחץ - קחי נשימה עמוקה - עצמי את העיניים - דמיני איזו תמונה מרגיעה (אגם רגוע, דשא עם פרחים ..) בשבילי זה עובד. הלחץ עלול להקרין על אביך ולהזיק לתהליך ההחלמה. כל הדברים שאת כותבת חיוביים - ביחוד סריקת העצמות השלילית.

05/01/2002 | 23:05 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לשירז שלום אפשר לתת פרוסייף בכל שלב של המחלה, אבל אני מדגיש זה לא במקום טיפול רפואי קונבנציונלי אלא בנוסף. בבקשה רכזי לי את כל המידע פעם אחת שאוכל לענות לך כמו שצריך ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת