דאגה לאבא

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

03/01/2002 | 10:07 | מאת: שירז

שלום, אבי בן 63 בד"כ אדם בריא חלה בסרטן הערמונית. נתוני המחלה הם אלו: PSA 144. מפוי עצמות תקין.סיטי תקין.גודל הערמונית 5-6 ס"מ.מטופל בכדורי "קסודקס" וזריקה שאיני מכירה את שמה פעם בשלושה חודשים. לפי הבדיקות היה נתון שלא הבנו והוא: 3+4-7. שאלותי הן: 1.במידה ואכן אין גרורות האם ניתן "לצאת" מזה בשלום? 2.האם הטיפול אשר הוא מקבל מתאים? 3.במידה ויהיה שינוי ב-PSA (בתקווה שלכיוון מטה) האם ניתן לטפל בצורות נוספות כמו ניתוח ,הקרנות וכו..? 4.מה אומר הנתון של דרגה 7? 5.הבנתי כי הרמה של ה- PSAמאד מאד גבוהה על מה זה מעיד? אשמח מאד לקבל "עידוד" במידת האפשר מאחר ואנו מאד מאד דואגים ולחוצים.

05/01/2002 | 23:55 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לשירז שלום סוף- סוף השאלה מושלמת. לפי PSA כל כך גבוה (אם זה לא טעות מעבדה) מעיד על גרורות. העובדה שזה לא התגלה בבדיקות הדמיה ( CT ומיפוי) תמוהה בעיני . הGLEASON היינו המראה ההיסטולוגי במיקרוסקופ. (חיבור בין התמונה הטובה ביותר עם התמונה הגרועה ביותר). במקרה זה GLEASON 3+4 7 מראה גם על דרגת ממאירות יחסית גבוהה( הטוב ביותר זה 2, הגרוע ביותר זה 10 ). גם הרופאים שמטפלים בו,אני מניח שחושבים, שהמדובר במחלה גרורתית ובצדק נותנים לו טיפול בהתאם. נראה לי שהטיפול היינו נכון מאד. כמה זמן הוא מקבל טיפול זה? הם חזרו על דם ל- PSA ליתר ביטחון כאשר ראו את הרמה הגבוהה ההתחלתית? האם כבר נבדק שוב ה- PSA מאז שהחל בטיפול? בבקשה בררי עובדות אלו וכתבי לי . אם אכן ה- PSA ההתחלתי היה אמיתי ואם נראה שיש ירידה ברמתו זה סימן טוב . לרוב הגידולים האלו מגיבים היטב לטיפול הורמונלי כפי שאביך מקבל. אני מאחל לך ליל מנוחה- ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת