ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

01/01/2002 | 16:51 | מאת: לוי

דוקטור שלום, אבי בן 56 וסובל מערמונית מוגדלת. הוא מטופל בכדורי "קסטרל". שאלתי היא ,האם הוא יכול במקביל גם לקחת פרו-סייפ? תודה רבה על התייחוסתך

02/01/2002 | 22:01 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ללוי שלום רב כל התרופות מקבוצת אלפא-בלקרס למיניהם (כמו קסטרל) עוזרים ע"י הרחבת השופכה. פעילותם בהחלט עוזרת כל זמן שלוקחים את התרופה. אם מפסיקים אותה מייד נפסקת גם השפעתם, כלו' הם עוזרים אך אינם מרפאים . לעומת זאת הפרוסייף עובד על רקמת הערמונית עצמה עם השפעה מרפאה. הוא מקטין את נפח הערמונית, מוריד את רמת ה- PSA , מדכא דלקת ויש אפילו מחקרים הטוענים שיתכן שהפרוסייף יכול למנוע התפתחות סרטן הרמונית . השילוב בין אלפא- בלקרס ופרוסייף מצויין. האחד מקל על תסמיני הבעיה והשני מרפא לאט -לאט את הערמונית . מאד מומלץ. לילה טוב , ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת