סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

30/12/2001 | 13:58 | מאת: ירון

אבי בן 78, במצב בריאותי תקין (בעל קוצב לב). מבדיקת ביופסיה התגלה סרטן בערמונית. PSA = 7.8 מקבל טיפול בכדורי ARMOCUR 2 ליום (50 מ"ג). בעוד שבועיים אמור לקבל זריקה. לא קיבל הפניה לבדיקת סי.טי לבדוק אם אין גרורות. האם אין צורך בכך ?? האם זה תקין ?? מה סיכויי ההחלמה בהנחה שהסרטן התגלה בשלב מוקדם ?? אודה לכם על תשובותיכם ירון

30/12/2001 | 18:15 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

קודם כל יש התקדמות עצומה בטיפול בסרטן הערמונית ואם הסרטן מתגלה בשלב מוקדם סכויי ההחלמה טובים. ראה גם תשובתי המפורטת לפונה שלפניך. ביחוד הקטע על העמותה ! ! רק הרופא הרואה את כל התמונה יכול לדעת אם יש צורך לבדוק להתפשטות הסרטן. מאחר שהרופא התוה טיפול תרופתי, אפשר להניח שהוא בדעה שזה מספיק. אם משום מה אינכם שלמים עם התיחסותו, אל תהססו לבקש דעה שניה. ברוב הביטוחים המשלימים זה כלול, ואם אינכם רוצים שהרופא המטפל ידע מכך (יש לפעמים רופאים עם תגובות משונות) אולי תרצו לגשת למומחה באופן פרטי (אני עשיתי את זה - למרות שלא נתגלה סרטן - וזה שהרופא ישב איתי בסבלנות ופרט את כל האפשרויות היה שוה את הכסף). בין כה וכה רצוי להכין תיק מסודר עם העתקי כל הבדיקות וחוות הדעת. זה חשוב מאד במקרה שלמשל מחליפים רופא או בית חולים. מאחל לכם שנה אזרחית טובה עם הרבה בריאות.

30/12/2001 | 23:13 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

דני היקר ולכל משתתפי הפורום אני מצטרף לאחולים ל"שנה אזרחית " טובה , מוצלחת ופוריה. שלכם ד"ר אריאלי

30/12/2001 | 23:10 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לירון שלום לעניות דעתי אביך חייב לעבור גם סי-טי בטן וגם מיפוי עצמות כדי לדעת אכן מה מצבו בתחילת הטיפול. אני בהחלט מסכים לגבי הטיפול בכדורים וזריקה הורמונלית. כדאי להתייעץ עם אונקולוג האם להוסיף גם הקרנות. טיפול משולב בהקרנות + הורמונלי הם טובים. במידה והמחלה ממוקמת (בהתאם לסי-טי ומיפוי עצמות) ,אם מצבו הכללי והלבבי טוב יש כיום אופציה נוספת של קריאוטרפיה , הקפאת הערמונית עם הרס של הסרטן. אני מקווה שגם אביך יצטרף אלינו לקבוצת התמיכה בחולי סרטן הערמונית . לילה טוב, ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת