advice & support

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

29/12/2001 | 17:46 | מאת: stephj

Hi, Here's my story: a week ago my Urolgist told me that I had tested positive for Prostate Cancer in 2 of 13 biopsy core samples. ( but 6 months ago 9/9 samples were negative.) Gleason 3 + 3, PSA 15.3, and the prostate the size of a Pirelli tyre at 107g. Despite everything I have no problems peeing, nor do I pee often at night. So, quality of life - at least in this respect - is Good. I am aged 54, and in good health. Within the next 2 weeks I will have a bone scan and a CT. I read that it's very difficult to concentrate during an appointment with your doctor. During the crucial appointment with "my" urologist I found this to be true, BUT, my wife who was with me agreed afterwards that he was off-hand and unhelpful, spending most of the time working on the computer and being "atzbani" to his nurse. So, as I have zero trust in him as a helpful, understanding human being I want to establish contact with someone who is so that I can go forward fully informed and supported. (I read Hebrew just fine, writing is more difficult for me.) Thanks, Stephj

29/12/2001 | 21:57 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

קודם כל תדע שסרטן הערמונית שכיח מאד, בערך 10% מכל הגברים לוקים בו בשלב כלשהו בחייהם. זה מלבד אחוז נוסף שמתים מאיזו סיבה ובבדיקה אחרי המות מתגלה שהיו חולים במחלה בלי שידעו על כך. יש היום טיפולים חדשניים וכל יום יש שכלולים, כך שהסיכוי לצאת מזה בסדר הוא טוב. רק לפני כשבוע כתב דר' אריאלי על סוג טיפול חדשני והרי השורה הראשונה. "ברכיטרפיה נעשית בעזרת השתלה של מחטים מיקרוסקופיות מצופות בחומר רדיואקטיבי בתוך בלוטת הערמונית." אם תדפדף כשבוע או קצת יותר אחורה תמצא את הכתבה. אל תרפה מהאורולוג עד שיסביר לך על כל האופציות שהוא יודע, ובנוסף, אם אינך בוטח בו במאה אחוז, תבקש דעה שניה. רוב הביטוחים המשלימים מכסים זאת. בנוסף יש עמותה שעורכת פעם בחודש פגישה : " קבוצת התמיכה לחולי סרטן הערמונית". ,7,רח' רביבים, גבעתיים, 17.00 ביום ד האחרון בחודש לצערי החמצת את הפגישה של דצמבר. הטלפון של העמותה הוא 1800250270 דר' אריאלי נמצא שם בכל יום ב' משעה 15.00-18.00. מנסיוני כמעט בלתי אפשרי לקבל את המספר באותן שעות. אם העברית שלך לא מספיקה כדי להבין מה שכתבתי, או יש לך שאלות ספציפיות מכל סוג שהו - חזור לפורום ואתרגם זאת לאנגלית. אל תכנס יותר מדי ללחץ, קודם כל הלחץ מזיק, ושנית אתה בחברת הרבה שותפים לגורל. זה אינו פסק דין מות ותוכל להתגבר על זה. חזק ואמץ. שבוע טוב דני

30/12/2001 | 23:24 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לסטפ' שלום יותר קל לי בעברית. אתה אדם צעיר עם תוחלת חיים ארוכה. עם טיפול נכון אני מקווה שתוכל לחיות חיים ארוכים וטובים. למרות שהסרטן התגלה במקרה יש לטפל בו כדי שלא יתפשט. אשמח לעזור לך באופן אישי. תוכל ליצור קשר אתי בטל' 1800-250-270 בכל יום ב' משעה 15.00-18.00 . אם הקו יהיה תפוס תוכל לשלוח לי פקס:1800-250-270 כל יום בין השעות 14.00-18.00 בכל יום פרט ליום ב' ו' ושבת. בלי נדר אשתדל לענות לך. יש קבוצת תמיכה לחולי סרטן הערמונית שנפגשת כל יום ד' האחרון של החודש משעה 17.00-19.00בגבעתיים רח' רביבים 7, אגודה למלחמה בסרטן . לילה טוב ד"ר אריאלי

30/12/2001 | 23:27 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לסטפ' שלום יותר קל לי בעברית. אתה אדם צעיר עם תוחלת חיים ארוכה. עם טיפול נכון אני מקווה שתוכל לחיות חיים ארוכים וטובים. למרות שהסרטן התגלה במקרה יש לטפל בו כדי שלא יתפשט. אשמח לעזור לך באופן אישי. תוכל ליצור קשר אתי בטל' 1800-250-270 בכל יום ב' משעה 15.00-18.00 . אם הקו יהיה תפוס תוכל לשלוח לי פקס:1800-250-270 כל יום בין השעות 14.00-18.00 בכל יום פרט ליום ב' ו' ושבת. בלי נדר אשתדל לענות לך. יש קבוצת תמיכה לחולי סרטן הערמונית שנפגשת כל יום ד' האחרון של החודש משעה 17.00-19.00בגבעתיים רח' רביבים 7, אגודה למלחמה בסרטן . לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת