כריתת שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

29/12/2001 | 09:41 | מאת: ויקטור

לאבא שלי בן 85 הופיע שתן דמי לפני כארבעה חודשים. באותה התקופה אושפז לבדיקות ולא התגלה שום דבר מיוחד, לטענת הרופאים היתה דלקת שטופלה באנטיביוטיקה. לפני כחודש חזרה התופעה אבל הפעם אובחן גידול שאותו ניסו להוציא דרך צינור השופחה ולא הצליחו מפאת גודלו. לאחר בירור (c.t ופתולוגיה) התברר שהגידול סרטני וגדול מאוד וללא גרורות אל מחוץ שלפוחית השתן. אין קשר לפרוסטטה אשר נכרתה לפני עשר שנים, אולי יותר. מסקנת הרופאים: יש לכרות את השלפוחית במלואה ולהוציא צינורית מחלק העליון של הבטן אשר תיהיה מחוברת לשקית ריקון. שאלתי: האם יש דרכים נוספות בפתרון הבעיה, השתלת שקית שתן פנימית או שיחזור. ואיך חיים עם הגזרה, מה עם הזיהומים? תודה על המענה. ויקטור.

29/12/2001 | 16:42 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

כפי שהכנוי שלי מעיד, אני לא רופא, ולכן לא אוכל לציין אלטרנטיבות. גיסי חלה לפני כ 15 שנים בסרטן בשלפוחית השתן. ניסו שטיפות תקופתיות בחומר כימותרפי כי הגידול היה קטן מאד, אבל הדבר לא צלח וכרתו את השלפוחית כפי שאתה מתאר. הוא חי חיים מלאים, מטייל עם אשתו בכל העולם (אפילו פעמיים בתאילנד). לפני שנה ביקר בישראל (הוא גר באנגליה) ואני מוכרח לציין שלא ניכר שום דבר מיוחד מהעובדה שיש לו שקית. כדאי שתבקש ספרות מהאגודה למלחמה בסרטן. אולי יש להם חומר בנושא. אם תרצה (עד שהרופא יספיק לענות) אחפש לך גם חומר באינטרנט, זאת אם אינך רגיל לחפש חומר רפואי. מאחל לכם שנה אזרחית עם הרבה בריאות.

30/12/2001 | 22:12 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

עמותה 1 מתוך 11 שהוקמה לתמיכה בחולי סרטן הערמונית הורחבה לכלול חולי שלפוחית השתן. ראה קישור http://doctors.co.il/forums/read.php?f=22&i=31406&t=31406

30/12/2001 | 23:51 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני שלום כיום בכל המקרים בהם ניתן מנסים לבצע ניתוח שחזור כיס השתן מקע מעיים והשיטות רבות ביותר.רק כאשר המחלה מפושטת או מצבו הכללי של החולה אינו מאפשר זאת עושים ניתוח הטיית השתן לשקית. החולים שעוברים ניתוחי שחזור נותנים שתן דרך השופכה . לפעמים הם לוחצים על הבטן כדי להתרוקן ולפעמים מבצעים צנתור עצמי. רוב החולים שעוברים ניתוחים כאלו חיים נורמלי כמעט לחלוטין. ד"ר אריאלי

30/12/2001 | 23:34 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לויקטור שלום ישנה אפשרות נוספת של שחזור כיס השתן ע"י קטע של מעיים. אם אין התפשטות של הגידול . תשאל את הרופא שהציע לו את הניתוח מה הסיבה לכך שלא הוצע לו שחזור. יתכן שקיימת סיבה אובייקטיבית לכך. לאחר שתברר את הסיבה אולי תכתוב לי שוב ואבדוק כיצד אוכל לעזור לכם. האם אביך סובל ממחלות נוספות כמו מחלת לב וכו' ?? לילה טוב ד"ר אריאלי

31/12/2001 | 22:26 | מאת: ויקטור

לדר' אריאלי שלום רב. תודה על התשובה. אבי אינו סובל ממחלת לב. יש לו בעית לחץ דם. לפני כארבע שנים עבר ניתוח כיס מרה. לפני כשנה סבל משטף דם ממעים. בבדיקה התברר שיש לו ציסטוט (לפי סברת הרופאים, שטף דם נגרם מצריחה לא נכונה של קרטיה שהומלצה ע"י רופא עיניים). לא ידועה הסיבה להחלטת הרופא. אברר. בתודה ויקטור.

01/01/2002 | 20:07 | מאת: ויקטור

לדר' אריאלי שלום. ביררתי את הסיבה להוצאת צינורית השתן ואיביצוע שיחזור. הגידול גדול מאוד ונימצא קרוב לצינור השופחה. נמנעים לבצעה שיחזור מפני החשש להשארות חלק קטן של הגידול אשר עלול להתפתח. תודה רבה על הדרכה והסבר. תודה גם לדני על העידוד. ויקטור.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת