סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

27/12/2001 | 01:42 | מאת: dorit

1. האם סרטן הערמונית נחשב לסרטן קל או קשה ? 2. מה הם אחוזי ההחלמה ? 3. מה ההשפעות ותופעןת הלואי של הטיפול ? 4. מה הזמן הממוצע של משך הטיפול עד להחלמה ? 5. איפה בדיוק נמצאת הערמונית ? תודה

27/12/2001 | 08:17 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני מבקש להפנות אותך לקישור רלוונטי ביותר של מכון הסרטן האמריקאי. http://cancernet.nci.nih.gov/wyntk_pubs/prostate.htm כל מקרה של סרטן שונה ואי אפשר להשיב תשובה כללית. גם הטיפול (תרופתי, ניתוחי, הקרנתי, משולב) שונה מפציאנט אחד למשנהו ותלוי באופי הסרטן, מצב הבריאותי הכללי של החולה, גיל, מועד הגילוי (מוקדם או מאוחר) וכו'. אחוזי ההצלחה של הטיפולים עולים כל הזמן, וביחוד עם הסרטן נתגלה מוקדם יש סיכויים טובים להחלמה.

02/01/2002 | 22:48 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני שלום המאמר יוצא מן הכלל. תודה . תמשיך למצא לנו דברים מעניינים. ד"ר אריאלי

02/01/2002 | 22:57 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדורית שלום אני מקווה שאת קוראת אנגלית ,המאמר של דני מצויין. הערמונית נמצאת מתחת לשלפוחית השתן ועוטפת את השופכה כמו כדור שבמרכזו יש צינור. אפשר למשש אותה עם אצבע דרך הרקטום. סטן הערמונית היינו מחלה מוזרה מאד. מצד אחד יש גברים שנפטרים בגיל מופלג עקב מחלה אחרת ובניתוח שלאחר המוות ימצא גידול סרטני שלא בא לידי ביטוי מעולם ומצד שני יש מקרים שללא טיפול ימותו תוך מספר חודשים. ככלל ככל שמגלים את המחלה בשלבים היותר מוקדמים הסיכוי להחלמה מהיר וטוב יותר. כאשר יש גרורות גם יש טיפול אבל כמובן הסיכויים שונים. לאחר שתקראי את המאמר שמצא דני , אם יהיו לך עוד שאלות ספציפיות אשמח לענות לך עליהם. לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת