ירידה בערכי ה-psa

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

23/12/2001 | 18:58 | מאת: מאיר

ערב טוב מבדיקה לבדיקה (ואני מקווה שכך זה ימשך...) ערך ה-psa יורד. זה התחיל עם 4.02, לפני שנתיים, ואז נשלחתי לבדיקת ביופסיה והתוצאה היתה שלילית, אך בבדיקה הידנית התגלתה ערמונית מוגדלת. בבדיקה האחרונה (השבוע) התוצאה היא 3.8 אני בן 56 ומטופל בכדורי קרדורל 4 מ"ג 1 ליום. מה ההסבר לכך?

23/12/2001 | 21:07 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

עד שהרופא יענה: ההבדל בין תוצאה 4.0 ותוצאה 3.8 קטן מאד ויכול לנבוע משנויים רגעיים. רופא אורולוג אמר לי למשל לא לעשות בדיקת PSA יום אחרי בדיקת מישוש וכן יום אחרי פעילות מינית.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת