מהו הטיפול בסרטן בפרוסטטה בגיל 85

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

22/12/2001 | 20:55 | מאת: אבי-א

לאבי בן ה- 84 נתגלה סרטן בפרוסטטה . מהו הטיפול המומלץ בגיל זה?

23/12/2001 | 18:39 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

עד שיענה לך הרופא: הטיפול בגיל 84 זהה לטיפול בכל גיל אחר. בכל טיפול רציני צריך לקחת בחשבון את המצב הבריאותי הכללי של המטופל. המצב הבריאותי הכללי הוא שקובע ולא גיל המטופל. עובדה היא שלקשישים רבים יש מחלות, חלקן המוגדרות מחלות זיקנה, יש לדוגמהמחלות המדברות נגד טיפול בהרדמה. מלבד זה צריך לקבל מהאונקולוג האורולוגי פירוט של כל האופציות הטיפוליות, סיכוייהם וסיכוניהם והמטופל צריך להחליט מה הוא רוצה לעשות. יש כיום אופציות רבות לטיפול, חלקן חדישות. לפני מספר ימים דר' אריאלי רשם בפורום זה כתבה: על ברכיטרפיה הנעשית בעזרת השתלה של מחטים מיקרוסקופיות מצופות בחומר רדיואקטיבי בתוך בלוטת הערמונית. כשמדברים עם האורולוג כדאי להזכיר זאת כמו כמובן גם טיפולים ניתוחיי וטיפולים הקרנתיים (שגם בזה יש חידושים מענינים). דר' אריאלי יור של " קבוצת התמיכה לחולי סרטן הערמונית". המקיימת מפגש תמיכה הדדית של חולים ב: ,7,רח' רביבים, גבעתיים, 17.00 בכל ביום ד האחרון בחודש שם תוכלו לשמוע מאחרים שנפגעו באותה מחלה. מאחל הרבה בריאות

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת