פרוסטטה מוגדלת וכאבים בהטלת שתן

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

22/12/2001 | 19:37 | מאת: מרדכי

אני בן 74. לפני מספר שנים החלו בעיות בהטלת שתן- עליה בתכיפות וצמצום בכמויות. לפני כחדשיים ארעה לי עצירת שתן, בעקבותיה אושפזתי בבי"ח למספר ימים. במשך זמן שהותי בביה"ח ועשרה ימים בבית לאחר מכן הייתי עם קטטר. מאז יש לי כאבים בהטלת השתן, ישנה עךיה בתכיפות ובדחיפות עד כדי "דליפה" של מס' טיפות. בקרתי אצל אורולוג. קבלתי תרופות אך לא חל כל שינוי במצב. שמעתי על מרכז ב"רמב"ם" לטיפול כולל בשליטה בסוגרים. מה לעשות? האם זה קשור לשליטה בסוגרים? אין לי סרטן!

23/12/2001 | 18:22 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

עד שהרופא יספיק לענות: התוכל להוסיף פרטים. האם ביצעו אולטרסאונד ומה היו התוצאות (גודל הערמונית - שארית שתן). האם עשו ביאופסיה כדי לודא שאכן אין לך סרטן. האם ערכו בדיקת PSA (בדיקת דם למצב הערמונית) ואם כן מתי ומה היתה התוצאה. בשים לב לעובדה שהגעת עד עצירת שתן וקטטר הטיפולים והבדיקות שאתה מציין (אם זה הכל) דלות מאד. נסה לפרט עד שהרופא יספיק לענות לך. אני בעצמי בן 76 - לכן גיל 74 נראה לי די צעיר. נראה לי שהשליטה בסוגרים, אם כל האי נעימות שלה אינו הבעיה המרכזית ואתה זקוק לטיפול וברור אורולוגי אינטנסיבי.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת