PSA וביופסיה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

20/12/2001 | 23:33 | מאת: רפי

שלום, רמת ה PSA אצל אבי (בן 67) עלתה מ 3.77 באפריל 2001 ל 5.96 באוקטובר 2001. בעקבות זאת הוא נשלח לבדיקת US שתוצאותיה: "ערמונית מוגדלת במידה מתונה יחסית רוחב 46 מ"מ גובה 33 מ"מ. ... צברי הסתידות בולטים ביותר לכל אורך הבלוטה לא נצפה אזור חשוד בולט סיכום: שארית שתן בינונית, לא נצפה אתר חשוד בולט, ממצאים מסוידים נרחבים, לכן ממליץ מעקב צמוד אחר ה PSA והמשך בירור בהתאם" אחרי טיפול באנטיביוטיקה, רמת ה PSA שנמדדה בדצמבר היתה 5.4. לאור תוצאות הבדיקות הוא נשלח ל US + ביופסיה - אותה עדיין לא עבר. מה מידת החשש? האם הביופסיה נחוצה? תודה, רפי

22/12/2001 | 16:56 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

דר' אריאלי המליץ במקרים רבים פה בפורום שאם PSA מעל 4 מומלץ לבצע ביופסיה. הסכויים להחלים מסרטן הערמונית אם ימצא כל כך טובים אם הוא נמצא בשלבים מוקדמים שאי הנעימות של הביופסיה בהחלט כדאית. נכון שבהרבה מקרים למזלנו תוצאות הביופסיה שליליות ואני מאחל לך שגם במקרה שלך יהיה כך.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת