דם בשתן

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

15/12/2001 | 11:57 | מאת: אפרים

לרופא שלום רב בשעת אוננות יצא לי דם במקום זרע ואני מודאג מאד אני בן 69 ומקבל זה זמן רב כדורי פרווירון בגלל רמת טסטוסטרון נמוכה אודה לקבל את תשובתך המהירה ומה עלי לעשות

17/12/2001 | 07:15 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

לפי תשובות קודמות של דר' אריאלי יש להבדיל בין דם בזרע או דם בשתן. גם אם אינך רואה אדמומיות בשתן, תבקש מרופא המשפחה להפנות אותך לבדיקת דם סמוי בשתן, ותדווח פה עוד לפני שדר' אריאלי יענה לך.

20/12/2001 | 19:59 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאפרים ודני ממה שאני מבין מדובר בזרע עם דם ( המוספרמיה) . זה קורה גם ביחסי מין "רגילים" ולא רק באוננות. כנראה כאן היה יותר דם מזרע לכן חייבים בזהירות יתר. מכל מקום כדאי שתעבור בדיקת דם לPSA , בדיקות שתן לכללית ותרבית , שתן לציטולוגיה וזרע לתרבית, US של מע' השתן כולה , בדיקה רקטלית ע"י אורולוג ולשקול בהמשך US טרנס- רקטלי. בהתאם לממצאים יתכן שיהיה צורך גם בציסטוסקופיה. לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת