ציסטה בערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

10/12/2001 | 23:19 | מאת: בן 23

לד"ר אריאלי שלום, לפני כחודש נערכה לי בדיקת אולטרא סאונד בשל קשיי השתנה (שכנראה איכשהו גרמו לי לכבים במותן). בבדיקה נמצאה "ציסטה בגודל 11 מ"מ באונה האמצעית של הפרוסטטה" האורולוג שלי שלח אותי לבדיקה בשם ucga שהבנתי שכוללת קרינת רנטגן על איזור האשכים. אשמח לתשובתך על 3 השאלות: א. עד כמה שכיחה ציסטה בערמונית בגיל 23 ? ב. האם הבדיקה מסוכנת לאור העובדה שעברתי בדיקת סי טי בטווח של שנה באיזור האגן? והאם בדיקת MRI הינה תחליף פחות טוב מבחינת המידע שהיא יכולה לתת לרופא? ג. כל מידע אחר שנראה לך רלוונטי ... בתודה מראש...

16/12/2001 | 01:08 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

בן 23 לרוב ציסטה של הערמונית, שאינה ממצא שכיח, לא מסוכנת. יש לשקול US טרנס-רקלי. לא נעים אבל לא נורא- לפחות אין בבדיקה קרינה בכלל. לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת