welcome back

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

10/12/2001 | 21:16 | מאת: רונן

שלום, ברוכים השבים :) ושאלה (הפתעה). ישנו תוסף מזון (של כל מני חברות, לא משהו ספציפי) שבין היתר גורם ליצירה מרובה יותר של נוזל הערמונית התוסף בריא לחלוטין וכו'. רק לגבי הנקודה של הערמונית שבמצב מוגדל. האם יש להמנע מהתוסף ? האם היית אומר שכל תוספי התזנוה שמונעים הגדלת הערמונית (האם יש אחד שגם מקטין) בעצם עושים זאת על ידי השבתת הערמונית ? ד"א אני לוקח פרוסייף כבר כמעט חודשיים והשיפור היה משמעותית כבר אחרי פחות מחודש, יש ימים ששהשתנה מעט רגילה ואני לא מרגיש כלום. אבל אם אני מפסיק לאיזה יום יומיים זה חוזר. (יש לציין ששריר ה P.C שלי במצב מצויין.) וד"א אחרון, קראתי היום שאחד משישה גברים ילקה בסרטן הערמונית !!! חשבתי שזה אחד מאחד עשר. אז איך זה שיודעים על כך מעט על מחלות שקשורות בסרטן הערמונית (לכל הרוחות) ?! חג שמח וערמונית בריאה, רונן

16/12/2001 | 00:34 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לרונן היקר אמנם סרטן הערמונית מאד שכיח לצערי. יש הבדל בין גילוי המחלה בנתוח שלאחר המוות באדם בן 90 שנפטר מזיקנה והמחלה לא באה מעולם לידי ביטוי (אז באמת זה 1:6), לבין סרטן הערמונית שבא לידי ביטוי קליני ומצריך טיפול ואז זה 1:11. סרטן הערמונית מחלה מאד לא צפויה ,אפשר לחיות אתה עד גיל מופלג וישנם מקרים שמתים תוך חצי שנה ללא טיפול. לדעתי יש לנסות למנוע את המחלה אם אפשר ע"י תזונה נכונה , תוסף מזון כמו פרוסייף כן חשוב לגלותה מוקדם ככל האפשר לפני שליחת גרורות. עמותת " 1 מתוך 11" מנסה להעלות לתודעה הציבורית את חומרת המחלה משום ששום גורם אחר לא עושה זאת. כל מי שימצא לנכון לתמוך בנו, כולל תמיכה ציבורית, מקדם נושא כאוב ומוזנח זה. ברוכים הנמצאים - ד"ר אריאלי.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת