בדיקות דם/שתן

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

08/12/2001 | 13:25 | מאת: זאב

מבקש לדעת את שמו של ההורמון שרמתו בדם או בשתן עולה בעת סרטן העקמונית. האם הוא בדם או בשתן? מה שמו? מה רמתו הנורמלית? בתודה זאב

08/12/2001 | 19:56 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

החומר נקרא psa - prostatic specific antigen הוא לא ממש הורמון אלא פרוטאין והוא נמצא בדם. רמתו הנורמלית תלויה בגיל, אבל כל ערך מעל 2.5 דורש פניה לאורולוג.

08/12/2001 | 21:42 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני ולשאול שלום כעקרון PSA מעל ל- 4.0 מתחיל להדאיג ויש צורך לבצע בירור. עליה ב- PSA בבדיקת דם יכולה לנבוע מ-3 סיבות : ערמונית מאד מוגדלת דלקת בערמונית סרטן הערמונית. לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת