מידע אודות סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

06/12/2001 | 22:30 | מאת: גיא

ברצוני לדעת את כל הפרטים אודות הסרטן הערמונית ומה הסימפטומים שלה? בבדיקת דם היה הורמון מסויים ברמה של 5.5 לעומת 4 ,מה זה אומר?!

07/12/2001 | 20:22 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

האם אתה מתכוון ב "הורמון מסוים" ל PSA סרטן הערמונית תוקף אחוז לא מבוטל מהגברים בעולם. הסימנים דומים לאלו של הגדלה שפירה של הערמונית שסובלים ממנה אחוז עוד יותר גדול של הגברים מעל גיל מסוים. האפיון השכיח הוא קושי מסוים בהטלת שתן ותכיפות גדולה של הצורך להטילו. נוסף לזה (והבדיקה נעשית לעתים עקב תלונות הנבדק על בעית השתנה) תוצאה גבוהה של בדיקת PSA . הממצאים התקינים של בדיקת ה PSA תלויים בגורמים נוספים - בעיקר גיל הנבדק. מאוששים את הממצא על ידי אולטרסאונד (רקטלי - דרך פי הטבעת) של הערמונית ולקיחת דגימות לביאופסיה. יש כיום שיטות רבות לטיפול בסרטן הערמונית ותוחלת ההחלמה גבוהה בהרבה מאשר לפני מספק שנים, ומשתפרת עם הזמן באופן ניכר. אני מקוה שזה עונה על שאלתך. אם תקרא חלק מהשאלות והתשובות בפורום זה (חלק ניכר מהם עוסק בבעיה הזאת) תוכל ללמוד עוד פרטים. שבת שלום

08/12/2001 | 21:48 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני וגיא שלום צערי הרב סרטן הערמונית היינו שכיח ביותר . מעל גיל 50,אצל מינימום 1 מתוך 11 גברים נמצא בארצות המערביות כולל ישראל את המחלה הזו. כמובן ישנם גם מקרים שהמחלה נסתרת ולא באה לביטוי מעולם . אם יש לך שאלות ספציפיות לגבי עצמך תוכל להתקש אתי בטל' חינם 570-250-1800 כל יום ב' משעה 15.00-18.00 . לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת